2 comentarii

Un album surprinzător aș spune deoarece sentimentul pe care mi l-a lăsat a fost că aranjamentele muzicale încercă parcă să îi dea un aer pop-rock deși așteptările mele se îndreptau către unul folk-song (cum este cel din 1984 și cum deja știam că sună o parte din piese).
Așa că în mintea mea s-a născut întrebarea: oare de ce Nicu Alifantis a preferat pe compilația „25” alte înregistrări (mai timpurii, din 1983, care sună „așa cum le știm”) pentru majoritatea pieselor reținute din acest album? De ce nu s-au regăsit oare aceste înregistrări și pe albumul din 1988?

pentru că „Piața Romană nr.9” a fost un album de sine stătător, astfel gândit, iar compilația nu avea de ce să conțină aceleași variante, ci unele mai vechi. Motivul? Dorința de a nu mă repeta și, mai ales, aducerea la cunoștința celor interesați că unele piese au avut alte versiuni mai vechi decât cele apărute pe albumul „Piața Romană nr.9”. Copilațiile au un alt playlist decât albumele conceptuale. Cel puțin asta e părerea mea. Sărbători fericite alături de cei dragi!

Lasa-mi un comentariu

Poti folosi aceste etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>