Am avut și de astă dată șansa de-a colabora cu muzicieni deosebiți, excepționali, zic eu și credeți-mă că nu sunt nici subiectiv și nici nu fac afirmații gratuite. Aranjamentele muzicale ale pieselor de pe Șotron poartă semnătura colectivă a celor ce mi-au fost alături în studio. Personalitatea muzicală a ficăruia și-a spus cuvântul și se simte în oricare dintre cântece. Mie mi-a revenit doar rolul de diriginte de șantier, ca să zic așa. Aranjamentele vocale sunt marca Ianțu, o marcă valoroasă și extrem de personală. Panfilov a demonstrat odată în plus că este un foarte bun producător muzical. Cel mai amuzant însă a fost faptul că am descoperit în fiecare dintre ei copiii, stăpâniți încă de cheful de-a se juca. Nu aiurea folosesc francezii și englezii verbul „a juca”, nu „a cânta” la un instrument… Chiar a fost o joacă! Nu voi creiona portretele fiecărui muzician, pentru că am făcut-o de multe ori și nu vreau să mă repet, însă le pot transmite cu alint și mult drag că-i iubesc și le mulțumesc din toată inima următorilor: Virgil Ianțu, Bogdan Tudor, Mircea Ciurez, Mediana Vlad, Veronica Prodan, Daniel Gâlcă, Mihai Neniță, Răzvan Mirică, Lyuben Lyuba Gordievski, Berti Barbera, Adrian Flautistu, Marcel Moldovan, Victor Panfilov! Nu-i pot trece cu vederea nici pe cei doi Pugi, Kimura și Colt, așa gălăgioși cum sunt ei. Doar sunt pui, nu-i așa și starea lor permanentă de joacă, e firească, chiar dacă Victor Panfilov a simțit-o cel mai bine pe pielea lui, privind neajutorat și cu uimire cum în studioul său, proaspăt renovat, se produceau, în afară de muzică, lătrături, gâfâieli, ture, pipici, căchici… O experiență extraordinară cu oameni minunați. În rest, e doar o problemă de aducere aminte, o piedică în calea uitării. Eu nu-i voi uita nicicând, iar ei, sigur își vor aminti de mine și Șotron.
foto: Oxana Panfilov

Niciun comentariu

You can be the first one to leave a comment.

Lasa-mi un comentariu

Poti folosi aceste etichete si atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

STAI! NU PLECA ÎNCĂ!

Periodic te voi anunța prin email despre concerte, apariții, lansări, piese noi și alte gânduri frumoase, special pentru voi, cel mai frumos grup de fani din lume!